The niu Fender

Amsterdam

Op een unieke locatie in Amsterdam, gelegen aan het water en op het Cruquiuseiland, bevindt zich the niu Fender. Dit hotel is gevestigd in het nieuwgebouwde Amsterdam City Harbour Hotel, een gebouw dat wij eveneens hebben ontworpen (lees hier meer).

KS7A9222-1_crop1

ambacht

Zoals bij ieder the niu hotel, speelt ook bij the niu Fender de locatie en de geschiedenis van de omgeving een grote rol bij het interieurconcept. Het Cruquiuseiland is in 19e eeuw aangelegd voor de uitbreiding van de Amsterdamse haven. Cruquius was een ruig gebied, waar bedrijven en industrieën gericht op ambacht, zoals metaal, verf, emaille en olie, zich vestigden.

Het oostelijke deel van het Cruquiusgebied bleef na de jaren negentig nog industrieterrein. Inmiddels wordt gewerkt aan een transformatie tot woon-, werk- en recreatiegebied, met behoud van het het robuuste, industriële karakter.

rauw

De materialen die wij in het ontwerp gebruiken, vertellen het industriële geschiedenisverhaal van dit gebied. Refererend aan de grote distributiehallen en opslagloodsen in het gebied is het robuuste beton in het zicht gelaten. Bovendien doet het veelvuldig houtgebruik ons denken aan de oude dokken in de haven. Andere gebruikte elementen die het industriële concept tot leven brengen zijn blauwstaal, stalen rasterwerken en het gebruik van gaas.

KS7A9037-2
the_niu_Fender_GM_Alex
KS7A9461-1

samenkomst

Van restaurant tot kamer heeft het hotelontwerp een rauwe en sobere basis met rijke kleuren en verfijning in de details. Op deze manier resulteert het verhaal van het Cruquiuseiland in een gelaagd, eigentijds hotelontwerp.

Om het kleurenpallet en de materialen compleet te maken, hebben we geglazuurde materialen en oppervlakken toegevoegd aan het ontwerp. De emaille bedrijven uit het Cruquiusgebied hebben ons geïnspireerd om unieke badkamertegels te ontwikkelen in samenwerking met Mosa. Deze tegels met emaille look & feel zijn speciaal ontworpen voor the niu Fender.

Meer informatie over the niu Fender

KS7A8551-2
KS7A8593-1

project details

 • Programma

  246 kamers
  12.740 m² BVO

 • Formule

  The niu

 • Opdrachtgever

  Novum hospitality

 • In samenwerking met

  Mosa

 • Fase

  Opgeleverd in 2019

Did you know Mulderblauw respresents an array of 15 nationalities?

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.