Ibis budget

Amsterdam

In opdracht van Borealis Hotel Group transformeerde Mulderblauw een bestaand kantoorpand aan de rand van Amstelveen naar een hotel.

DW_BudgetIbisAmstelveen-75

ibis budget flagship

In het veertien verdiepingen tellende gebouw is het flagship hotel voor de nieuwe vormgeving van ibis budget gevestigd. In dit pand paste Mulderblauw 314 kamers in, en ontwierp tevens de publieke ruimten conform de nieuwe standaarden van ibis budget.

De gunstige ligging dicht bij de Zuidas en Rai Exhibition Centre maken dit hotel een goede uitvalsbasis voor bezoekers van Amsterdam, én voor zakelijke reizigers.

DW_BudgetIbisAmstelveen-44
DW_BudgetIbisAmstelveen-43
DW_BudgetIbisAmstelveen-47

compact en comfortabel

Ibis budget Amsterdam City South is het eerste hotel ter wereld waar het nieuwe kamerontwerp van ibis budget is gerealiseerd. In dit ontwerp wordt de kamer beschouwd als een cocon: bijzonder compacte ruimtes die zeer comfortabel zijn, doordat de gast wordt voorzien van allerhande benodigdheden voor een aangename overnachting. Door slim kleurgebruik en een speels lijnenspel krijgen de kamers een eigentijdse uitstraling en worden deze tevens optisch vergroot.

DW_BudgetIbisAmstelveen-67

5-slaper

Het bestaande gebouw kent op de veertiende verdieping een afwijkende ruimte waar een unieke kamer is gerealiseerd. Wij ontwierpen voor deze ronde, dubbelhoge kamer een stapelbed van vijf bedden hoog, dat door middel van een trappensysteem haaks omhoog slingert.

Elke slaapplek biedt indrukwekkend uitzicht over Amstelveen en een deel van Schiphol Airport. Dankzij het kunstwerk van graffiti-artiest Eelco van den Berg heeft de kamer een unieke en eigentijdse uitstraling gekregen.

DW_BudgetIbisAmstelveen-60
DW_BudgetIbisAmstelveen-64
DW_BudgetIbisAmstelveen-56

De nieuwe standaard

De publieke ruimten zijn voor een groot deel ontworpen naar de nieuwe standaarden van ibis budget. In samenwerking met Accor hebben wij dit ontwerp uitgebreid, met onder andere een aantal nieuwe graphics en een exclusieve game room in het hart van het gebouw.

DW_BudgetIbisAmstelveen-19

game on!

In de game room staan arcadekasten, een tafeltennistafel en een acht persoons tafelvoetbaltafel. Deze ruimte met heldere kleuren en schuine lijnen sluit aan op de stijl van de kamers en de andere publieke ruimten.

 

Het gebruik van neonbuizen als verlichting versterkt het speelse gevoel van de game room. Deze game room is door Accor zeer positief ontvangen, waardoor naar mogelijkheden wordt gekeken om voor toekomstige ibis budget hotels een vergelijkbare ruimte te ontwerpen.

DW_BudgetIbisAmstelveen-28
DW_BudgetIbisAmstelveen-30
DW_BudgetIbisAmstelveen-29
DW_BudgetIbisAmstelveen-18

project details

 • Programma

  314 hotelkamers
  12.490 m² BVO

 • Formule

  Ibis budget
  Accor

 • Opdrachtgever

  Borealis Hotel Group

 • Fotografie

  Muriel Janssen

 • Fase

  Opgeleverd in 2017

20180608_BS_Bergendal-79

We doen niets liever dan samen eten!

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.