The niu Amity

Potsdam

Midden in het centrum van Potsdam, in ‘de achtertuin’ van de Duitse hoofdstad Berlijn, verrijst the niu Amity.

het concept

Met het ‘Freundschaftsinsel’ (vertaald ‘vriendschapseiland’) voor de deur van het hotel, is ‘kameraadschap’ een direct gemaakte associatie. Deze term heeft ons geïnspireerd het concept ‘scouting’, en alles wat daarbij komt kijken, als uitgangspunt te nemen voor het interieurontwerp.

Niu_Amity_01_cropped

blokhut 2.0

De typische beelden van badges, lantaarns en knopen die scouting oproepen, krijgen een eigentijdse invulling en worden gecombineerd met een natuurlijk kleurenpallet uit het bos. Stalen elementen brengen contrast in het veelvuldig gebruik van hout, en felle kleuraccenten zijn een levendige toevoeging op de neutrale bostinten.De kamers zijn ingericht als een plek om tot rust te komen. Leren elementen en comfortabele materialen geven het gevoel alsof je overnacht in een privélodge in een rustgevend bos.

Niu_Amity_00_newlogo_crop2

kalmte van het bos

De kamers zijn ingericht als een plek om tot rust te komen. Leren elementen en comfortabele materialen geven het gevoel alsof je overnacht in een privélodge in een rustgevend bos.

belevenis

Wanneer je het hotel binnenkomt voel je de warme, vriendschappelijke sfeer die de scouting met zich meebrengt. Aangename zithoeken voorzien in het gevoel van een knus gesprek rond het kampvuur. Bij de picnictafels ontmoet je nieuwe mensen en zittend op de schommels krijg je een gevoel van vrijheid. Door de balans tussen levendigheid en comfort voelt een verblijf in the niu Amity als thuiskomen na een avontuur met kameraden.

Niu_Amity_00_newlogo

Project details

 • Programma

  195 hotelkamers
  75 appartementen
  9.355 m² BVO

 • Formule

  the niu

 • Opdrachtgever

  Novum hospitality

 • Visualisaties

  Vaes Visuals

 • Fase

  Definitief ontwerp

20180608_BS_Bergendal-79

We doen niets liever dan samen eten!

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.