Marriott Renaissance Schiphol Airport

Aalsmeer

In opdracht van International Hotel Capital Partners heeft Mulderblauw het ontwerp gemaakt voor het direct aan het Amsterdamse Bos gelegen hotel Renaissance Amsterdam Schiphol Airport. 

luxe lifestyle hotel

Het nieuwbouwhotel telt 250 kamers en ligt, zoals de naam al doet vermoeden, op steenworp afstand van luchthaven Schiphol. Renaissance Hotels is een van de luxere lifestyle brands van hotelketen Marriott, en richt zich op de zakelijke reiziger die waarde hecht aan lokale, verrijkende ervaringen tijdens het verblijf. Storytelling is essentieel om voor de gasten een betekenisvol en uniek verblijf te creëren. De publieke ruimten van het hotel omvatten een destination fine-dining restaurant, destination cocktailbar, diverse vergaderfaciliteiten en een 24-uurs fitness.

20190324_BS_Renaissance-11

verbanden

Het gebouw bestaat uit een compositie van opbouwende volumes die een centrale binnenplaats omsluit. De gevel van het hotel is bekleed met een lichte, bonte baksteen met veel reliëf en verspringende metselwerkverbanden. De ramen van de hotelkamers zijn geaccentueerd door messing zijpanelen, verfraaid met een abstract patroon van bladeren. Dit patroon verwijst op subtiele wijze naar het naastgelegen Amsterdamse Bos.

20190324_BS_Renaissance-10

levendige straat

Om direct bij binnenkomst een open en gastvrije sfeer te creëren, hebben wij gekozen voor een dubbelhoog plafond bij de entree van het hotel. De openbare ruimten zijn zowel visueel als fysiek met elkaar verbonden door een ‘straat’, die dankzij een verlaagd plafond een warm en intiem gevoel brengt. In deze straat zijn het restaurant, de bar, de receptie, de vergaderfaciliteiten en de liften naar de kamerverdiepingen te vinden.

Renaissance_DW_Origineel-11 kopie

jaren 30 typografie

Om een unieke en betekenisvolle ervaring te verwezenlijken, zijn drie verhaallijnen gebruikt als uitgangspunt voor de look & feel van het interieur:

– Het Amsterdamse Bos, gebouwd in de jaren ’30;

– De Stijl, een Nederlandse kunstbeweging die wereldwijd ontwerpers heeft beïnvloed, met Piet Mondriaan als de meest bekende kunstenaar, 1917 – 1931;

– De Amsterdamse School, een expressionistische architectuurstijl die populair was in de periode 1910 – 1930.

De drie thema’s komen tot leven in meubels, afwerkingen, artwork en verlichting. Opvallende lijnpatronen en fascinerende, grafische elementen zijn gebruikt in behang, headboards en kunst. De signage, geïnspireerd op jaren ’30 typografie, leidt de gasten naar de gewenste bestemming.

Renaissance_DW_Origineel-06
Renaissance_DW_Origineel-06
lichtstralen

Intrigerende lichtstralen bootsen het mysterieuze lichtspel in een donker bos na.

amsterdamse bos
amsterdamse bos

Het samenspel van het vloerpatroon, de kleur op de muren en de lichtstralen laat het bos tot leven komen.

Renaissance_DW_Origineel-03

serene luxe

De kamers bieden de gasten veel daglicht en een rustgevend uitzicht op het Amsterdamse Bos. Ze zijn eigentijds en luxueus ingericht en geven de gasten het gevoel in een ‘home away from home’ te verblijven.

Renaissance_DW_Origineel-10
20181030_Renaissance_eerstebewerking-35
Renaissance_DW_Origineel-14
Renaissance_DW_Origineel-01
Renaissance_DW_Origineel-07_
Renaissance_DW_Origineel-02

entree en lobby

restaurant 'Signature'

'BLOOM' bar

washrooms

liftlanding

hotelkamer

project details.

 • Programma

  250 kamers
  13.500 m² BVO
  550 m² restaurant & bar
  350 m² vergaderruimte
  480 m² patio
  150 parkeerplaatsen

 • Formule

  Marriott
  Renaissance Hotel

 • Opdrachtgever

  International Hotel Capital Partners
  ML Hospitality

 • In samenwerking met

  Slavenburg Bouw
  Pieters bouwtechniek
  Overdevest Adviseurs
  Amsterdam Signpainters

 • Fotografie

  Muriel Janssen

 • Fase

  Opgeleverd

20180608_BS_Bergendal-79

We doen niets liever dan samen eten!

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.