Luchtruim

Eindhoven

Voor Merin mochten wij dit kantoorgebouw op Flight Forum in Eindhoven transformeren naar een hedendaagse werkomgeving waar ontmoetingen centraal staan.

openheid

Als eerste en meest ingrijpende element zijn door middel van een kas-achtig volume de twee bouwdelen op de begane grond met elkaar verbonden. Door de gemeenschappelijke voorzieningen via deze publieke ruimte met elkaar te verbinden, worden gebruikers van beide bouwdelen gestimuleerd om elkaar hier te ontmoeten.

151001-48
151001-01

bevlogen

Als thema voor de inrichting hebben wij de luchthaven gekozen. De nieuwe naam, Luchtruim, en de invulling van de diverse meubels en vaste elementen zijn verwijzingen naar de techniek en de verschijningsvorm van de luchthaven. Zo zijn de deuren naar de vergaderruimten hangardeuren. De vloerbedekking verwijst naar de striping van de landingsbaan en de balie is uitgevoerd als geklinknageld blank stalen vliegtuighuid.

151001-24
151001-24_uitsnede
verbonden

De opvallende bar in dit project is voorzien klinknagels. Vroeger werden klinknagels gebruikt in verschillende industrieën, maar door de hoeveelheid manuren die ervoor nodig is, wordt steeds vaker voor lijmverbindingen gekozen. De luchtvaartindustrie is een van de weinige plaatsen waar het nog wel wordt gebruikt. Deze zeer sterke staalverbinding wordt dan ook direct geassocieerd met (oude) vliegtuigen.

signage

Tenslotte speelt de signage een sterk verbindende rol om de gast vanaf de voorheen anonieme parkeergarage tot in de verschillende ontmoetingsplekken steeds een herkenbare omgeving te bieden.

151001-18
151001-25
151001-01

lunch & ontmoetingsruimte

informele overlegruimte

vergaderruimte

Project details

 • Programma

  750 m² café-restaurant & lobby
  300 m² vergaderruimten
  75 m² fitness

 • Opdrachtgever

  Merin

 • In samenwerking met

  Amsterdam Signpainters

 • Fotografie

  Chiel de Nooyer

 • Fase

  Opgeleverd in 2015

20180608_BS_Bergendal-79

Nothing pleases us more than enjoy some great food together!

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.