Holiday Inn Express

Amsterdam City Hall

Caransa Groep en Borealis Hotel Group nodigden Mulderblauw uit het ontwerp te maken voor een nieuwbouwhotel aan de Valkenburgerstraat in Amsterdam.

straatbeeld

Dit nieuwe hotel vult de stedenbouwkundige opening aan de Valkenburgerstraat op, waardoor deze belangrijke verbindingsweg tussen het centrum van Amsterdam en de IJtunnel een visueel geheel vormt.

Het eerste van de in totaal drie bouwvolumes heeft de gevel aan de voorzijde van het pand.

20180808_BS_HI_city-05

vakwerk

De gevel valt op door de vriendelijke, ambachtelijke materiaalkeuze: een lichte handvorm baksteen gecombineerd met houten kozijnen.

De verdiepingshoge gevelplint is gemaakt van warm grijs beton, en maakt samen met de metallic felsplaten van de kap het harmonische ton-sur-ton kleurenpalet van de gevel compleet.

Het centrale deel van dit gebouw bestaat, in tegenstelling tot het zeven verdiepingen tellende eerste volume, uit twee etages. De opening die door deze ontwerpkeuze ontstaat, biedt woningen aan het oostelijk gelegen Nieuwe Grachtje ruimte en licht.

20180808_BS_HI_city-10
20180808_BS_HI_city-06
20180808_BS_HI_city-04

Daarnaast nodigde deze keuze uit om de centrale gevels te voorzien van andere materialen dan de voorgevel, zodat een verrassend contrast binnen het ensemble is gecreëerd. Deze centrale gevels zijn opgebouwd uit een warme tint metallic felsbeplating in een verspringend patroon. Dit patroon is in harmonie met de verspringingen in de bakstenen gevel, en de gekozen kleur geeft het hart van het gebouw een warm en visueel kalm karakter.

Het laatste bouwvolume is direct gelegen aan de Uilenburgergracht en biedt een prettig uitzicht over het water. De drie bouwdelen zijn met elkaar verbonden door glazen brugdelen, waardoor de drie volumes één geheel vormen. Het ontwerp reageert in hoogte op de gebouwen in de omgeving en springt door de warme kleur- en materiaalkeuze in het oog van voorbijgangers.

_AVW5175
_AVW5206
_AVW5405

project details

 • programma

  89 kamers
  3.175 m² BVO

 • Formule

  Holiday inn Express

 • Opdrachtgever

  NOVA Valkenburgerstraat
  Caransa Groep Borealis
  Hotel Group

 • In samenwerking met

  Hillen & Roosen
  Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
  Overdevest Adviseurs

 • Fotografie

  Muriel Janssen

 • Fase

  Opgeleverd in 2018

20180608_BS_Bergendal-79

We doen niets liever dan samen eten!

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.