Amsterdam City Harbour Hotel

Amsterdam

Ruwe bolster, blanke pit: met vier robuuste torens geven we voormalig industriegebied Cruquiuseiland een opvallende binnenkomer.

hotel en jachthaven

De transformatie van het Cruquiuseiland naar woon-werkgebied krijgt met het markante Amsterdam City Harbour Hotel vaste voet aan de grond. In ons plan voor opdrachtgevers HBB Groep en FRIS bieden vier torens ruimte aan de 246 kamers van hotel the niu Fender en 85 serviceappartementen van Yays. Onder het gebouw bevindt zich een tweelaagse parkeerkelder en ervoor dobberen zo’n tweehonderd schepen in een jachthaven met servicepunt van jachtbouwer Wajer Yachts.

20200414_BS_kopgebouw-05

levendig binnenplein

Het speels verspringende raampatroon van de buitengevel maakt je nieuwsgierig naar wat er achter de gevel schuilgaat. De ongebruikelijk grote geveltegels, die we in samenwerking met Mosa ontwikkelden, zorgen voor een ruwe, keramische uitstraling.
20200414_BS_kopgebouw-06

helder

De keramische gevel brengt een opvallend contrast met het lichte binnenterrein, dat door een schakering van wittinten veel zachter oogt.

20200414_BS_kopgebouw-04

bruisend en intiem

In combinatie met de schuine gevels ontstaat zo een intiem en levendig binnenplein: de aangewezen plek voor de entrees van de verschillende functies.

open karakter

Glazen brugdelen verbinden de drie torens waarin het hotel zich bevindt en accentueren het open karakter van het gebouw. In het restaurant op de zevende verdieping trakteren enorme raampartijen je op een fenomenaal uitzicht over de haven, het IJ en het Oostelijk Havengebied. We ontwierpen ook het interieur van the niu Fender: hotelkamers, publieke ruimtes, bar en restaurant.

20200414_BS_kopgebouw-14

project details

 • programma

  246 hotelkamers
  Bar & ontbijtrestaurant
  85 extended stay appartementen
  winkelruimte
  tweelaagse parkeergarage
  jachthaven met circa 200 ligplaatsen
  Totaal 26.267 m² BVO

 • formule

  the niu
  Yays

 • Opdrachtgever

  VOF kopgebouw entrepot

 • In samenwerking met

  Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
  Overdevest adviseurs

 • Fotografie

  Muriel Janssen
  Novum Management

 • Fase

  Opgeleverd

20180608_BS_Bergendal-79

We doen niets liever dan samen eten!

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.