Service Course Team Jumbo-Visma

's-Hertogenbosch

Ruimte voor ontwikkeling en groei; hoe we een nieuwe thuisbasis creëerden voor Team Jumbo-Visma.

een nieuwe stap

Voor de wielerploeg van Jumbo-Visma realiseert Somerset Capital Partners een nieuw onderkomen. Een deel van het kantoor wordt ontworpen voor Team Jumbo-Visma en een ander deel voor een toekomstige huurder. Het gebouw bestaat uit een kantoordeel en een aangrenzende hal waarin zich onder andere de werkplaats en de opslag voor de wielerploeg bevinden. Daarnaast is er voldoende ruimte om tourbussen en vrachtauto’s te stallen.

detail01

dynamische wereld

Team Jumbo-Visma heeft haar entree op de hoek van het gebouw. Hier kom je binnen in een gezellige ontvangstruimte die geschikt is voor het ontvangen van grote groepen. Je wordt direct meegenomen in de dynamische wielerwereld van Team Jumbo-Visma. Deze ruime, centrale hal biedt in het dagelijks gebruik een fijne, laagdrempelige schaal voor bezoekers door het gebruik van verrijdbare informatie elementen.

bruisende sfeer

Naast de tentoongestelde, inspirerende sportfoto’s, bijzondere shirts en talloze prijzen, draagt direct zicht op de mecaniciens bij aan een bruisende sfeer. Deze mecaniciens zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de fietsen van de renners en zijn ook goed zichtbaar vanaf de werk- en vergaderplekken van de medewerkers. De werk- en vergaderplekken bevinden zich op de verdieping van Team Jumbo-Visma, te bereiken via een tribunetrap.

Jumbo_Visma_interior_01_LR
Jumbo_Visma_interior_02_LR

wagon-wheel

De gevel van het kantoor bouwden we op uit verticale aluminium cassettes, om diepte te creëren. Het concept voor de gevelverdeling is ontstaan vanuit het “wagon-wheel effect”. Dit kenmerkende effect uit oudere wielren-beelden komt tot stand wanneer er op bepaalde snelheid wordt gefietst; hierdoor lijkt het net alsof de spaken van het wiel achteruitgaan.

Jumbo_Visma_01__LR

Project details

 • programma

  1.400 m² bedrijfshal
  2.600 m² kantoren
  102 parkeerplaatsen

 • Opdrachtgever

  Somerset Capital Partners
  Team Jumbo-Visma

 • Visualisaties

  Vaes Visuals

 • fase

  In uitvoering

Did you know Mulderblauw has been around for 32 years?

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.