Datacenter AMS10

Schiphol Logistics Park

In opdracht van Interxion, een van belangrijkste leveranciers van carrier- en cloud-neutrale colocatie datacenterdiensten, heeft Mulderblauw een nieuw datacenter ontworpen: Interxion AMS10.

AMS10_afb_03_crop

fraai ensemble

Het datacenter wordt gebouwd op het hoogwaardig logistieke bedrijventerrein Schiphol Logistics Park en bevat veertien datazalen met ondersteunende technische ruimtes.

Het ontwerp sluit aan bij het naastgelegen datacenter AMS08, waarbij wij hebben gekozen voor subtiele verschillen in de architectuur van het kantoordeel. De hal is uitgevoerd in een donkere mezzosplit betonnen gevel, met daar voor aluminium lamellen die alle technische voorzieningen uit het zicht nemen.

Door de kozijnen en de betonplint koperkleurig uit te voeren onderscheidt het gebouw zich duidelijk van het naastgelegen pand. Het voorterrein van AMS10 zal aangesloten worden op het terrein van AMS08, waardoor een fraai ensemble rond het voorterrein ontstaat.

één van de drukste datacenter hubs van Europa

AMS10 is het tiende datacenter van Interxion in Amsterdam en wordt onderdeel van de Amsterdam Schiphol Campus, een van de belangrijkste digitale knooppunten van Nederland. In totaal zal het datacenter voorzien in circa 14.400 m² klantruimte en circa 26 megawatt aan beschikbaar klantvermogen. Het project is in aanbouw en wordt uitgewerkt in samenwerking met de gespecialiseerde aannemer Mercury.

AMS10_afb_02

project details

 • Programma

  38.512 m² BVO

 • Opdrachtgever

  Interxion

 • In samenwerking met

  Mercury Engineering

 • Visualisaties

  Vaes Visuals

 • Fase

  In uitvoering

Wist je dat Mulderblauw wel 15 nationaliteiten vertegenwoordigt?

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.