Distributiecentrum Miles

Vianen

In opdracht van e-prop maakten wij het ontwerp voor “Miles”, een grootschalig distributiecentrum gelegen op bedrijventerrein “De Biezen” aan de Laanakkerweg in Vianen. Het uitgangspunt voor deze groene locatie was het maken van een bescheiden maar toch herkenbaar gebouw.

Mulderblauw-Vianen-klein-3

visuele rust

De gevel van het gebouw bestaat voornamelijk uit stalen golfplaten die een subtiel lijnenspel laten zien dankzij de verschillende reflectiegraden van dezelfde verfkleur. De donkere plint zorgt voor visuele rust waartegen de donkere losplaatsen wegvallen en slechts de nummering van de docks opvalt. Het kantoordeel van het gebouw is deels voorzien van een houten gevel, wat zorgt voor een zachte uitstraling op de belangrijkste hoek van het gebouw. De rijkdom aan daglicht die door de grote ramen van het kantoor en de mezzanine naar binnen valt, heeft een positief effect op de werkomgeving.

Om een overzichtelijke en veilige afhandeling van het vrachtverkeer te generen, is het naastgelegen, ruime truckcourt volledig gescheiden van het personenverkeer en de bijbehorende parkeervoorzieningen. Om gras en groen rondom het gebouw zo veel mogelijk te behouden, is ervoor gekozen de verharde terreingedeelten te beperken tot een functioneel minimum.

breeam-very good

e-prop heeft een duurzame ambitie voor dit project. In de uitwerking van het gebouw wordt er gestreefd naar het behalen van een BREEAM – very good certificaat.

Mulderblauw-Vianen-klein
Mulderblauw-Vianen-klein-4
Mulderblauw-Vianen-klein-6
Mulderblauw-Vianen-klein-10
Mulderblauw-Vianen-klein-8

Project details

 • Programma

  36.500 m² BVO 1.500 m² kantoor

 • Opdrachtgever

  e-prop BV

 • In samenwerking met

  Sprangers bouwbedrijf

 • Fotografie

  Rob van Esch

 • Fase

  Opgeleverd in 2017

Did you know Mulderblauw respresents an array of 15 nationalities?

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.