Distributiecentrum Het Klooster

Nieuwegein

In opdracht van Somerset Capital Partners realiseert Mulderblauw architecten een nieuw XL-distributiecentrum op bedrijventerrein Het Klooster in Nieuwegein; een van de meest strategische logistieke locaties van Nederland.

DSC_6504

visuele rust

De logistieke hal is voorzien van een donkere plint om de docks, deuren en andere voorzieningen zoveel mogelijk weg te laten vallen tegen de achtergrond, om visuele rust te creëren. Boven deze plint is de gevel opgebouwd uit goudkleurige, verticale sandwichpanelen. Deze verfijnde metallic-kleur geeft het gebouw een luxe uitstraling en harmoniseert met de groene omgeving.

wit lintje

De kantoren op de hoeken van het gebouw zijn buiten het volume van de hal geplaatst, om zoveel mogelijk efficiënte opslag-meters te realiseren. Om het gebouw een open en zacht karakter te geven, is gekozen voor afgeronde hoeken die royaal voorzien zijn van glas. De kantoren en de sandwichpanelen van de hal zijn aan boven- en onderzijde rondom gevangen in een witte band die als een lint de hal en kantoren met elkaar verbindt. Door het opvallende ontwerp is het gebouw direct te herkennen vanaf de snelweg.

DSC_6311
DSC_6152
DSC_6517
DSC_6380
DSC_6386
DSC_6327

project details

  • Programma

    36.840 m² BVO
    33.531 m² hal
    3.174 m² kantoor

  • Opdrachtgever

    Somerset Capital Partners

  • In samenwerking met

    Wouters Schijndel
    FALK Bouwsystemen

  • Fotografie

    Visual Chefs

  • Fase

    Opgeleverd in februari 2018

Wist je dat Mulderblauw al 32 jaar bestaat?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.