Distributiecentrum Trade Port Noord

Venlo

Op bedrijventerrein Trade Port Noord, een strategische triple-A locatie ten noordwesten van Venlo, heeft Mulderblauw in opdracht van Somerset Capital Partners een nieuw distributiecentrum van ruim 82.000 m² BVO ontworpen.

Mulderblauw_Tradeport_Venlo_BASE_01

rug-aan-rug

Het gebouw ligt ten noorden van de A67 en bevat twee rug-aan-rug gepositioneerde logistieke hallen, met naast de warehouses totaal ca 8.500 m² kantoor. Het kantoorvolume van hal 1 is gemaximaliseerd door een dubbele mezzanine toe te passen, waardoor in deze hal het hoofdkantoor inclusief distributiecentrum van een Duitse webwinkel gehuisvest kan worden.

Het kantoor steekt uit ten opzichte van de distributiehal en is uitgevoerd in glas met horizontale, donkergrijze banden. De hal is uitgevoerd in een mezzosplit plint met een licht grijs, metallic sandwichpaneel.

eigenzinnig

De lange westgevel – tevens de entreezijde van het gebouw – heeft een geheel eigen karakter gekregen door een golf in de gevel waarin een groot venster is gemaakt. Achter deze golf staat een grote boom en is de sprinklertank weggewerkt. Dit venster, en de ramen in de zijgevel die in hoeveelheid toenemen richting het grote venster, worden geaccentueerd door een kader. Door deze ramen, afgeronde hoeken en een lagere betonplint aan de zijgevels, wordt het gebouw een stuk verzacht, en wordt de entree verbijzonderd.

Mulderblauw_Tradeport_Venlo_BASE_05
Mulderblauw_Tradeport_Venlo_BASE_03
Mulderblauw_Tradeport_Venlo_BASE_04
Mulderblauw_Tradeport_Venlo_BASE_02

project details

 • Programma

  82.000 m² BVO

  68.200 m² warehouse
  
4.800 m² mezzanine
  
8.500 m² kantoor

 • Opdrachtgever

  Somerset Capital Partners


 • In samenwerking met

  Wijnen Bouw Schijndel

 • Fotografie

  BASEPHOTOGRAPHY

 • Fase

  Opgeleverd juni 2020

Wist je dat Mulderblauw al 32 jaar bestaat?

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.