Distributiecentrum Schiphol

Schiphol Trade Park

Binnen de gebiedsontwikkeling van SADC, Schiphol Trade Park, ziet Vailog kansen om een meerlaags distributiecentrum te ontwikkelen. Wij maakten hiervoor het ontwerp, met als uitgangspunt een helder en compact gebouw.

2014_05_05_MULDERBLAUW_DistributionCenter_0003_MB_crop

een krachtige verschijning

Het plan staat een gevarieerde invulling van huurders en functies toe, zonder concessies te doen aan de krachtige verschijningsvorm. Het gebouw met een vloeroppervlakte van circa 80.000 m² en een lengte van 250 meter heeft een doorlopende antraciet betonnen plint waarin de docks zijn weggewerkt. Hierboven is gekozen voor een verticale, witte golfplaat die in combinatie met de afrondingen aan het gebouw een gevarieerd schaduwspel oplevert. De spectaculaire hellingbaan die de verdiepingen voor het vrachtverkeer ontsluit, wordt gedragen door een constructie van schuin geplaatste prefab betonkolommen.

breeam-excellent

Het doel is om in de uitwerking van het gebouw een BREEAM-Excellent certificering te behalen. Met name in de materiaaltoepassingen en het plaatsen van PV-panelen op het gehele dak liggen kansen voor een uitzonderlijk duurzaam distributiecentrum.

2014_05_05_MULDERBLAUW_DistributionCenter_0001_MB

project details

 • Programma

  80.000 m² distributiehal en kantoren

 • OPDRACHTGEVER

  Vailog

 • Visualisaties

  Miss3

 • Fase

  Voorlopig ontwerp

20180608_BS_Bergendal-79

Nothing pleases us more than enjoy some great food together!

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.