Kop Java-Eiland

Amsterdam

In opdracht van Dura Vermeer heeft Mulderblauw in samenwerking met Architectenbureau Paul de Ruiter een ontwerp gemaakt voor een hotel en commerciële ruimte op de locatie Kop Java-Eiland in Amsterdam.

04 birdseye final2

samenkomst

Binnen de geweven stedenbouwkundige kaders hebben wij een sober en robuust gebouw ontworpen dat aansluit op de directe omgeving. Centraal in het gebouw is een atrium dat als ontmoetingsplek fungeert voor hotel-, bar-, restaurantgasten en de bezoekers van de conceptstore en de bakkerij. Zo zullen de hotelgasten zich thuis voelen tussen de Amsterdammers.

06 Ingang Java FINAL2
07 Hotel Lobby FINAL 2
05 Event space final

entree

lobby van het hotel

event space

java hotelkamer final

waterkant

De beoogde hotelformule is Indigo, de boutiqueformule van Intercontinental Hotels Group. De kamers van het hotel zijn alle georiënteerd op het water dat zich rondom het kavel bevindt.

amsterdams

Het gebouw is energieneutraal ontworpen en bestaat voor een groot gedeelte uit lokaal beschikbare hergebruikte materialen. Zo wordt het houten gevelframe gemaakt uit de jaarlijks gekapte en omgewaaide bomen in Amsterdam. De koellast van het gebouw is sterk gereduceerd door de gevels van de zonbelaste hotelkamer te voorzien van beweegbare, geperforeerd stalen luiken. Het centrale thema van het gebouw is Make Amsterdam, waarbij het gehele gebouw, van hotelinrichting, de producten in de conceptstore tot de programmering van het atrium, voorzien wordt van producten geleverd door de Amsterdamse ontwerp- en maakindustrie.

02 Kade_final2
03 Veemkade final v2

Kade

Veemkade

Project details

 • Programma

  12.482 m² hotel
  300 hotekamers
  lobby, receptie, bar, restaurant en conceptstore

 • Formule

  Indigo
  Intercontinental Hotels Group

 • Opdrachtgever

  Dura Vermeer

 • In samenwerking met

  Paul de Ruiter Architects

 • Visualisaties

  3D Studio Prins

 • Fase

  Tender

20180608_BS_Bergendal-79

Nothing pleases us more than enjoy some great food together!

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.