Distributiecentrum Miles

Vianen

In commission of e-prop BV we made the design for “Miles”, a large distribution centre located in business park “De Biezen, in Vianen. The starting point for this green location was making a modest yet noteable building.

Mulderblauw-Vianen-klein-3

visual tranquility

The façade of the building is mostly made out of corrugated steel sheet that displays a subtle linear pattern because of the different levels of reflection of the paint colour. The dark colour of the plinth and the dock shelters creates visual tranquillity and makes the dock numbering stand out. The office part of the building has a partly wooden facade, which creates a soft appearance at the most important corner of the building. Additionally, the office and the mezzanine have been given large windows for plenty of natural light to contribute to a comfortable workplace.

An adjacent truck court insures a clear and safe handling of freight traffic, completely separated from passenger traffic and the accompanying parking facilities. The paved surface has been kept to a minimum to offer as much space as possible to grass and other green.

breeam - very good

E-prop BV has a sustainable ambition for this project. In the elaboration of the building the aim is to acquire a BREEAM-Very Good certificate.

Mulderblauw-Vianen-klein
Mulderblauw-Vianen-klein-4
Mulderblauw-Vianen-klein-6
Mulderblauw-Vianen-klein-10
Mulderblauw-Vianen-klein-8

Project details

  • Program

    36,500 m² GFA 1,500 m² office

  • Client

    e-prop BV

  • In cooperation with

    Sprangers bouwbedrijf

  • Photography

    Rob van Esch

  • Phase

    Completed in 2017

Wist je dat Mulderblauw al 32 jaar bestaat?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.