Paasheuvelweg

Amsterdam

Van sterk naar zacht: hoe we van een zakelijk gebied aan de snelweg een levendige hotspot voor de hele buurt maken.

128-03-A3_CopyrightDMOO_3

levendig kantoorpark

Ter verrijking van het zakelijke en commerciële gebied ‘Amstel III & Bullewijk’ maakten wij een ontwerp voor een bruisende plek waar werken en ontspanning samenkomen.

Deze groep gebouwen aan de Paasheuvelweg kent levendige publieke ruimten en is omgeven door een groen, lintvormig park. Terrassen, volkstuinen en waterpleinen maken dit een ideaal recreatiegebied in de buurt: zowel voor, tijdens als na kantooruren!

128-02_CopyrightDMOO_liggend

robuust

Wanneer je vanaf de snelweg komt (de stadszijde), vallen de gebouwen op door hun verticale lijnen, strakke karakter en zwart-witte kleuren.

128-01_CopyrightDMOO

contrast

Aan de andere zijde – de dorpszijde – zijn de gebouwen lager en krijgen door de bronzen kleur een warm en vriendelijk karakter.

stadsdorp

Door deze contrastrijke vormgeving loopt het complex hierdoor zowel in vorm als in functie over van robuust kantoor naar open en levendig park. Het geheel noemen we ‘Stadsdorp’: de functies reiken naar de diversiteit en snelheid van de stad, maar het vriendelijke karakter doet denken aan de gemoedelijkheid van een dorp.

Header

dynamisch vanaf de start

Als je aan de dorpszijde het complex betreedt, word je direct meegenomen in de dynamiek van de verschillende functies. Het café serveert verse broodjes en de geur van koffie verspreidt zich over het terras. De ‘to-go’ supermarkt biedt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat dagelijkse producten aan voor de snelle shopper. De brede, glazen entrees brengen het zakelijke kantoorleven en het bruisende openbare leven samen.

 

128-03-A3_CopyrightDMOO_bijgesneden

project details

 • Programma

  25.000 m2 kantoren

 • Opdrachtgever

  Certitudo Capital

 • Visualisaties

  DMOO.

 • Fase

  Tender

20180608_BS_Bergendal-79

We doen niets liever dan samen eten!

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.