The City Garden

Amstelveen

In opdracht van Yisheng Investment Group, een Chinees ontwikkel- en beleggingsbedrijf, heeft Mulderblauw in samenwerking met BAG Architecten, een ontwerp gemaakt voor een omvangrijk multifunctioneel gebouw in het centrum van Amstelveen.

1818,0 Van Heuven Goedhartlaan Amstelveen – straatbeeld-300dpi

bruisend

“The City Garden” wordt een combinatie van luxe appartementen, een viersterren hotel, winkels, maatschappelijke voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage. Het kavel grenst aan de Amstelveense Stadstuinen en het Stadshart en betreft de laatste grote nieuwbouwkavel in deze omgeving.

1818,0 Van Heuven Goedhartlaan Amstelveen – binnentuin 300dpi

evenwicht

Door de variërende hoogte van de omliggende bebouwing is in de stedenbouwkundige opzet gekozen voor een optrappend volume. Het resultaat hiervan is een uitnodigend, multifunctioneel gebouw dat door de verschillen in hoogte in evenwicht is met de naburige gebouwen. Het bouwblok opent zich naar de Stadstuinen zodat zoveel mogelijk bewoners van het groene uitzicht kunnen genieten.

20180414 Amstelveen_BS-3

kracht

Voor het ontwerp is gebruik gemaakt van een klassieke opbouw van plint, middendeel en kroonlijst. Daarbij is overal dezelfde detaillering en een uitgesproken gevelsteen gebruikt om het gebouw een krachtig karakter mee te geven. Door de toepassing van een strak en ambachtelijk gemetseld raamwerk dat over het gehele gebouw is doorgevoerd, presenteren de verschillende functies zich als één geheel.

20180414 Amstelveen_BS-16

ambacht

Door te spelen met verschillende metselwerkverbanden en het aanbrengen van gesloten panelen met een subtiel patroon ontstaat een levendige compositie.

wonen

De vorm van het gebouw leent zich bij uitstek voor een zeer gevarieerd woningaanbod. The City Garden telt maar liefst veertig verschillende types appartementen, variërend van 108 m² tot 276 m², waarbij de mogelijkheid bestaat om appartementen samen te voegen om tot een nog ruimer geheel te komen. Licht, zicht en ruimte zijn als uitgangspunten genomen om een zo hoog mogelijk wooncomfort te realiseren. Vanuit deze visie zijn alle appartementen voorzien van verdiepingshoge ramen en zeer ruime balkons van minimaal 10 m².

1818,0 Van Heuven Goedhartlaan Amstelveen – interieur Type AE Balkon_300dpi
1818,0 Van Heuven Goedhartlaan Amstelveen – interieur Type AB_300dpi

project details

 • Programma

  15.908 m² (77) appartementen
  6.930 m² hotel
  708 m² winkelruimte
  824 m² restaurant
  395 m² sociale voorzieningen
  1.400 m² daktuin
  4.106 m² parkeervoorzieningen

 • Opdrachtgever

  Yisheng Investment Group

 • In samenwerking met

  BAG Architecten

 • Visualisaties

  Theo van Leur

 • Fotografie

  Muriel Janssen

 • Fase

  Opgeleverd

Wist je dat Mulderblauw wel 15 nationaliteiten vertegenwoordigt?

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.