Zuidplein

Rotterdam

Vriendelijkheid in de grote stad: Rotterdam-Zuid krijgt er een pareltje bij

View_01

verschillende gezichten

Met de transformatie rond het winkelgebied Zuidplein en Ahoy verrijken we Rotterdam met een nieuw, bruisend gebied waar wonen, werken en ontspanning samenkomen.

De moderne, grootstedelijke uitstraling past perfect bij de stad Rotterdam, terwijl de aantrekkelijke verblijfsruimten de gebruikers van het gebied optimaal bedienen.

versmelting

De ruime voetpaden vanuit het winkelcentrum, het ziekenhuis en de Strevelsweg versmelten in het hart van het gebouw: de ‘City Lounge’. Een dynamische plek waar bewoners en gebruikers van het gebouw samenkomen met passanten.

View_03

kloppend hart

De City Lounge voorziet in kleinschalige horeca en heeft door het opengewerkte volume een toegankelijk karakter. Houtgebruik, warme tinten en veel groen geven dit kloppende hart een uitnodigend en natuurlijk voorkomen. Het groene bordes sluit perfect aan op dit natuurlijke karakter en biedt mogelijkheden voor sport, spel en ontspanning.

dynamiek

Naast de horeca in de City Lounge maken ook onderwijs en wonen deel uit van het hoofdprogramma. De toestroom van leerlingen en docenten helpen bij de activering van het gebied. Samen met de bewoners en gebruikers van de horeca ontstaat een levendig gebied gedurende de hele week, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

09

In ontwikkeling

In het huidige ontwerp zijn de woningen gesitueerd in twee torens van verschillende hoogte, met daartussen een groen daklandschap. De woningen in de voet van de toren hebben een directe verbinding met dit rijke groene dak. Aan het gebied voegen we tevens een mobility-hub toe. Deze hub biedt een nieuwe manier van vervoer die veel vrijer is dan het bezit van een eigen auto, scooter of fiets. Het versterkt de spilfunctie van de City Lounge en het gebeid binnen de stad.

Het plan is op dit moment in ontwikkeling, wat betekent dat wij onderzoeken hoe we het ontwerp kunnen optimaliseren voor de buurt en gebruikers.

View_02
View_06

project details

 • programma

  64.000 m² BVO totaal
  36.900 m² wonen
  17.950 m² onderwijsprogramma
  2.050 m² horeca
  250 m² retail

 • Opdrachtgever

  Ridge
  Blue-House BV

 • Visualisaties

  Vaes Visuals

 • Fase

  Voorontwerp

Did you know Mulderblauw has been around for 32 years?

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.