Greenparc

Bleiswijk

In opdracht van Somerset Capital Partners en USAA Real Estate heeft Mulderblauw het ontwerp gemaakt voor een grootschalig distributiecentrum op bedrijventerrein Greenparc in Bleiswijk. Gelegen aan de A12 omgeven door groen en water bevindt zich de kavel waarvoor wij opdracht kregen om een groot multi-tenant ontwerp te realiseren.

Beeld 1_crop

helder en universeel

De vorm van de kavel was de aanleiding om het pand op te delen in drie warehouses met verschillende grootten. Elk van deze warehouses kent eigen voorzieningen, zodat deze in totaal op te delen zijn in zes apart verhuurbare units.

Door het kiezen van heldere architectonische uitgangspunten ontstaat een overzichtelijk, universeel gebouw. Het distributiecentrum kenmerkt zich door een licht-donker contrast tussen de plint en de gevelpanelen. De docks hebben eenzelfde kleurstelling als de donkergrijze, betonnen plint rondom het gebouw, waardoor deze docks optisch wegvallen.

De kantoorfuncties steken licht uit ten opzichte van de lichte gevel van de warehouse. Dit in combinatie met de grijze omkadering zorgt voor een subtiel accent op de kantoorfuncties en afzonderlijke bedrijven binnen het hoofdvolume.

BREEAM Very Good

De duurzaamheidsambities van dit project zijn vertaald in de keuze van materialen met een hoog percentage aan gerecyclede content. Daarnaast wordt het dak van het gebouw rijkelijk voorzien van PV-panelen. In de uitwerking van dit project streven wij naar het behalen van een BREEAM-Very Good certificaat.

Header

project details

 • Programma

  3.560 m² kantoor
  7.460 m² mezzanine
  3.680 m² koelcel
  46.130 m² warehouse
  60.830 m² BVO

 • Opdrachtgever

  Somerset Capital Partners
  USAA Real Estate

 • Visualisaties

  Vaes Visuals

 • Fase

  In uitvoering

Did you know Mulderblauw respresents an array of 15 nationalities?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.