Zoku

Amsterdam

The first Zoku location has opened its doors in the heart of Amsterdam. The former office building on the Weesperstraat has been transformed to a new hotel concept for international travellers that want to stay in one place for a longer period of time.

concrete x mulderblauw

The concept was created by Amsterdam based design agency concrete, who is also responsible for the design of the public spaces. Mulderblauw was responsible for the spatial configuration. The original building, designed by architect Arthur Staal, has been given a façade renovation, also elaborated by Mulderblauw.

04 ZK1 living_LR

zoku lofts

The lofts, ranging from 24m2 to 46m2 are located on the fifth floor. Each loft has a bathroom, kitchen and storage space. In stead of the bed, the focus point of each loft is now the living area with a dining table and a sofa.

02 ZK1 overview_crop_lr
07 zoku loft xl bed_lr

social space

The traditional lobby has made way for an interactive and social space where guests can work, meet and eat or even cook together. This shared space is located on the sixth floor and offers richness in natural daylight due to the continuous storey-high windows.

02 zoku living area_LR
04 zoku living area_LR
05 zoku living kitchen_LR
06 zoku living kitchen_LR

green corridor

Located on the top floor of the building is the entrance to the hotel: a greenhouse filled with eatable green. Mulderblauw designed the construction in collaboration with a greenhouse builder. The greenhouse offers a panoramic view of Royal Theatre Carré and the Rijksmuseum.

01 zoku greenhouse_LR

WeWork Metropool

WeWork, an international office concept, is situated in the same building. Mulderblauw also contributed to this project facilitating the technical implementation. The complementing combination of projects ensures the occupancy of the building for years to come.

project details

  • Program

    133 lofts
    470 m² public space
    450 m² event space
    90 m² greenhouse

  • Brand

    Zoku

  • Client

    Breevast

  • In cooperation with

    Concrete
    De Dakdokters

  • Photography

    Ewout Huibers voor Zoku

  • Phase

    Completed in 2016

20180608_BS_Bergendal-79

We doen niets liever dan samen eten!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.