Distribution centre Geodis

Almere

This distribution centre forms part of an ambitious urban plan for a high-quality business park in Almere. We enthusiastically embraced the challenge of making a fitting design with limited resources in a short construction time.

_DSC1511 copia

subtle in its surroundings

The result is a striking distribution centre of over 19,000 m2 that harmonises with the vast expanse of the polder. The façades consist of horizontal panelling in three shades of grey. The narrow colour strips create an exciting appearance and give the building a unique character. The dark, recessed plinth makes the lighter volume seem to float above ground level and gathers all building entrances into a coherent set.

prefab

All components are prefabricated and completely removable, reducing both building material and construction waste to a minimum. Completion was reached within a year of the issuing of the building permit.

_DSC1501 copia
Mulderblauw_distributiecentrumAlmere01
almere 06
Mulderblauw_distributiecentrumAlmere02

Project details

  • Program

    19,108 m² warehouse and offices

  • Client

    Vailog Amsterdam

  • Phase

    Completed in 2010

20180608_BS_Bergendal-79

We doen niets liever dan samen eten!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.