Van Beeckstraat

Zoetermeer

In opdracht van Novaform Vastgoedontwikkelaars maakten wij een ontwerp voor de ontwikkeling van het plangebied Van Beeckstraat te Zoetermeer.

groen & intiem

Uitgangspunt bij deze prijsvraag was het realiseren van minstens tien zogeheten nul-op-de-meterwoningen. Het plan ligt in een stedenbouwkundig overgangsgebied tussen hoogbouwappartementen en eengezinswoningen. In ons ontwerp hebben wij gestreefd naar een sterk ensemble met een eigen identiteit.

De zeer ruime rijwoningen verschillen in beukmaat waardoor er een gevarieerd beeld ontstaat. Het parkeerterrein, het centrale binnenterrein en de directe omgeving van het plan zijn met de woningen mee ontworpen waardoor een eigen en intiem woongebied ontstaat met een duidelijke beeldtaal. Schanskorven van één meter hoogte dienen als erfafscheiding en creëren tegelijkertijd eenheid. De uitstraling van de schanskorven zorgt voor een robuuste omkadering van het geheel.

1792_EXT_cam_2_LR
1792_EXT_vogelvlucht_HR

zachte kleur baksteen

planopzet

De kleuren in het binnengebied zijn warm en subtiel. Zo is er voor een ton-sur-ton bestrating gekozen en zijn de bloembakken van Cortenstaal. Door de vrije vorm van de bloembakken ontstaat er een meanderende openbare ruimte. Door de inrichting van het parkeerterrein en het gemeenschappelijke binnenterrein worden bewoners aangemoedigd om altijd via deze groene zone hun huis in te gaan. Hiermee worden ontmoetingen tussen bewoners zo veel mogelijk gestimuleerd.

1792_EXT_cam_3_LR

Project details

  • programma

    21 eengezinswoningen

  • Opdrachtgever

    Novaform Vastgoedontwikkelaars

  • Visualisaties

    Architectuurproducties

  • Fase

    Prijsvraag

20180608_BS_Bergendal-79

Nothing pleases us more than enjoy some great food together!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.