Zoku

Amsterdam

De eerste locatie van Zoku is geopend in het hart van Amsterdam. Het voormalig kantoorpand aan de Weesperstraat is getransformeerd naar een nieuw hotelconcept bedoeld voor internationale reizigers die voor langere tijd op één plek willen verblijven.

concrete x mulderblauw

Het concept werd bedacht en uitgewerkt door het Amsterdamse ontwerpbureau concrete. Mulderblauw was verantwoordelijk voor deeluitwerkingen en de technische inpassing van het ontwerp. Het oorspronkelijke kantoorgebouw, ontworpen door architect Arthur Staal, heeft een gevelrenovatie ondergaan, tevens uitgewerkt door Mulderblauw.

04 ZK1 living_LR

zoku lofts

Op de eerste vijf verdiepingen bevinden zich de lofts variërend van 24 m² tot 46 m². Iedere loft beschikt over een badkamer, keuken en opbergruimte. In plaats van het bed, is het focuspunt van iedere loft het woongedeelte met een eettafel en bank.

02 ZK1 overview_crop_lr
07 zoku loft xl bed_lr

social space

De traditionele lobby heeft plaats gemaakt voor een interactieve en sociale ruimte waar gasten kunnen werken, elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen eten of koken. Deze gezamenlijke ruimte bevindt zich op de zesde verdieping en biedt door de doorlopende verdiepingshoge ramen een rijkdom aan natuurlijk daglicht.

02 zoku living area_LR
04 zoku living area_LR
05 zoku living kitchen_LR
06 zoku living kitchen_LR

groene entree

Op het dak van het gebouw bevindt zich de toegangshal van het hotel: een kas omringd en gevuld met eetbaar groen. Mulderblauw heeft deze kas samen met een kassenbouwer uitgewerkt, om zo karakteristieke kassenbouw-details aan de ruimte toe te kunnen voegen. Hierdoor krijgt de gast het gevoel met zijn voeten in de klei van het Westland te staan, maar dan met panoramisch uitzicht op Koninklijk Theater Carré en het Rijksmuseum.

01 zoku greenhouse_LR

WeWork Metropool

In hetzelfde pand bevindt zich WeWork Metropool, een project waarbij Mulderblauw ook verantwoordelijk was voor de technische inpassing. Door de komst van beide projecten is het voormalig gemeente-kantoor niet alleen behoed voor leegstand, maar zelfs voor jaren verzekerd van een volledige bezetting.

project details

 • Programma

  133 lofts/kamers
  470 m² publieke ruimte
  450 m² evenementen- en vergaderruimte
  90 m² kas

 • Formule

  Zoku

 • Opdrachtgever

  Breevast

 • In samenwerking met

  Concrete
  De Dakdokters

 • Fotografie

  Ewout Huibers voor Zoku

 • Fase

  Opgeleverd in 2016

Did you know Mulderblauw has been around for 32 years?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.