NL EN

Zoku Amsterdam


De eerste locatie van Zoku is geopend in het hart van Amsterdam. Het voormalig kantoorpand aan de Weesperstraat is getransformeerd naar een nieuw hotelconcept bedoeld voor internationale reizigers die voor langere tijd op één plek willen verblijven. Het concept werd bedacht en uitgewerkt door het Amsterdamse ontwerpbureau concrete, dat ook het ontwerp voor de publieke ruimte maakte. Mulderblauw was verantwoordelijk voor deeluitwerkingen en de technische inpassing van het ontwerp. Het oorspronkelijke kantoorgebouw, ontworpen door architect Arthur Staal, heeft tevens een gevelrenovatie ondergaan, tevens uitgewerkt door Mulderblauw.

Op de eerste vijf verdiepingen bevinden zich de lofts variërend van 24m2 tot 46m2. Iedere loft beschikt over een badkamer, keuken en opbergruimte. In plaats van het bed, is het focuspunt van iedere loft het woongedeelte met een eettafel en bank.

De traditionele lobby heeft plaats gemaakt voor een interactieve en sociale ruimte waar gasten kunnen werken, elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen eten of koken. Deze gezamenlijke ruimte bevindt zich op de zesde verdieping en biedt door de doorlopende verdiepingshoge ramen een rijkdom aan natuurlijk daglicht.

Op het dak van het gebouw bevindt zich de toegangshal van het hotel: een kas omringd en gevuld met eetbaar groen. Mulderblauw heeft deze kas samen met een kassenbouwer uitgewerkt, om zo karakteristieke kassenbouw-details aan de ruimte toe te kunnen voegen. Hierdoor krijgt de gast het gevoel met zijn voeten in de klei van het Westland te staan, maar dan met panoramisch uitzicht op Koninklijk Theater Carré en het Rijksmuseum.

In hetzelfde pand bevindt zich WeWork Metropool, een project waarbij Mulderblauw ook verantwoordelijk was voor de technische inpassing. Door de komst van beide projecten is het voormalig gemeente-kantoor niet alleen behoed voor leegstand, maar zelfs voor jaren verzekerd van een volledige bezetting.

project details
133 lofts/kamers
470 m2 publieke ruimte
450 m2 evenementen- en vergaderruimte
90 m2 kas
Zoku
Breevast
concrete
De Dakdokters
Opgeleverd
Ewout Huibers voor concrete en ZOKU