NL EN

The niu Relict


In de reeks the niu hotels die Mulderblauw in opdracht van Novum Hospitality ontwikkelt, hebben wij het interieur ontworpen voor the niu Relict in Keulen. Evenals bij de andere hotels in deze keten, is ook dit ontwerp geïnspireerd op de omgeving waarin het hotel zich bevindt. 

Het voldane gevoel van neerstrijken in een rijkelijk versierd huis na een rustgevende boswandeling… dit gevoel van tevredenheid is de basis voor het interieurontwerp van the niu Relict. Met het grote natuurgebied ‘Königsforst’ op steenworp afstand en de status als pelgrimsoord die de stad Keulen heeft, past dit concept perfect bij de locatie van het hotel.  

Om deze majestueuze basis een eigentijdse tegenhanger te geven, hebben wij ons voor dit concept laten inspireren door het Museum Ludwig – een museum voor hedendaagse kunst – dat zich in het centrum van Keulen bevindt. Door deze twee contrasterende elementen samen te brengen in één concept ontstaat een verrassend interieur met een eigentijdse uitstraling. 

De comfortabele zitjes nodigen de gasten bij aankomst uit plaats te nemen en te genieten van de veelzijdige publieke ruimten. Lange houten tafels en een kleurenpallet uit het bos worden afgewisseld met typische barokpatronen en fraaie messing verlichting. Neem plaats op de intiemere, ronde zitjes voor een goed gesprek of ontmoet nieuwe mensen aan de bar voor een onvergetelijke avond!

In de kamers is gebruik gemaakt van lambrisering en rijke stoffen en materialen, die ons doen denken aan vorstelijke vertrekken. De vloer en het kleurenpallet vertellen, net als in de publieke ruimten, het verhaal van het nabijgelegen Königsforst, en bieden samen met de andere materialen een ultiem gevoel van warmte en comfort. De spanning in het ontwerp is gecreëerd door het artwork: deze knipoog naar de pop-art cultuur geeft de kamer een verrassende en jonge sfeer.

project details
120 kamers
5.200 m² BVO
The niu
Novum Hospitality
Definitief ontwerp