NL EN

The niu Loco


In de reeks van the niu hotels hebben wij het interieur ontworpen voor ‘the niu Loco’, een bruisend hotel dat zal neerstrijken in het Duitse München. Net als bij de andere the niu hotels – het nieuwe hotelbrand van Novum Group – hebben ook hier het prikkelen van zintuigen en de locatie van het hotel een sleutelrol gespeeld in het interieurontwerp.

De omgeving van het hotel is in de geschiedenis een belangrijk gebied geweest voor de constructie van de Maffei-locomotieven. Met deze gegevens als basis hebben wij het concept verder uitgewerkt, en geven zo de locomotief een eigentijdse tegenhanger: een ‘loco’ (letterlijk: gekke) vibe.

De look & feel van dit hotel doet de naam eer aan. Glinsterende discoballen, het veelvuldig gebruik van knallend roze tinten en fluwelen oppervlakken maken van dit hotel een eyecatcher. De messing accenten en het artwork zijn een knipoog naar de gloriedagen van de locomotiefindustrie.  

Het ontwerp van de kamers en publieke ruimten maken een verblijf in dit hotel een feest op zich. Echter, de zachte en comfortabele materialen geven het hotel een vriendelijk karakter, waardoor gasten zich in niu Loco direct thuis voelen.

The niu Loco opent begint 2020.

project details
191 kamers
5.705 m² BVO
The niu
Novum Hospitality
Definitief ontwerp