NL EN

The niu Amity


Midden in het centrum van Potsdam, in ‘de achtertuin’ van de Duitse hoofdstad Berlijn, zal the niu Amity verrijzen. The niu Amity is een van de hotels waar Mulderblauw in opdracht van Novum Group het interieurontwerp maakt. Net als bij de andere niu hotels, hebben wij ons voor het ontwerp laten inspireren door de omgeving waarin het hotel gebouwd zal worden.

Met het ‘Freundschaftsinsel’ (vertaald ‘vriendschapseiland’) voor de deur van het hotel, is ‘kameraadschap’ een direct gemaakte associatie. Deze term heeft ons geïnspireerd het concept ‘scouting’, en alles wat daarbij komt kijken, als uitgangspunt te nemen voor het interieurontwerp.

De typische beelden van badges, lantaarns en knopen die scouting oproepen, krijgen een eigentijdse invulling en worden gecombineerd met een natuurlijk kleurenpallet uit het bos.

Stalen elementen brengen contrast in het veelvuldig gebruik van hout, en felle kleuraccenten zijn een levendige toevoeging op de neutrale bostinten.

Wanneer je het hotel binnenkomt voel je de warme, vriendschappelijke sfeer die de scouting met zich meebrengt. Aangename zithoeken voorzien in het gevoel van een knus gesprek rond het kampvuur. Bij de picnictafels ontmoet je nieuwe mensen en zittend op de schommels krijg je een gevoel van vrijheid. De kamers zijn ingericht als een plek om tot rust te komen. Leren elementen en comfortabele materialen geven het gevoel alsof je overnacht in een privélodge in een rustgevend bos. Door de balans tussen levendigheid en comfort voelt een verblijf in niu Amity als thuiskomen na een avontuur met kameraden.

The niu Amity opent in 2021.

project details
195 hotelkamers & 75 appartementen
9.355 m² BVO
The niu
Novum Hospitality
Definitief ontwerp