NL EN

The City Garden Amstelveen


In opdracht van Yisheng Investment Group, een Chinees ontwikkel- en beleggingsbedrijf, heeft Mulderblauw in samenwerking met BAG Architecten, een ontwerp gemaakt voor een omvangrijk multifunctioneel gebouw in het centrum van Amstelveen. “The City Garden” wordt een combinatie van luxe appartementen, een viersterren hotel, winkels, maatschappelijke voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage. Het kavel grenst aan de Amstelveense Stadstuinen en het Stadshart en betreft de laatste grote nieuwbouwkavel in deze omgeving.

Door de variërende hoogte van de omliggende bebouwing is in de stedenbouwkundige opzet gekozen voor een optrappend volume. Het resultaat hiervan is een uitnodigend, multifunctioneel gebouw dat door de verschillen in hoogte in evenwicht is met de naburige gebouwen. Het bouwblok opent zich naar de Stadstuinen zodat zoveel mogelijk bewoners van het groene uitzicht kunnen genieten.

Voor het ontwerp is gebruik gemaakt van een klassieke opbouw van plint, middendeel en kroonlijst. Daarbij is overal dezelfde detaillering en een uitgesproken gevelsteen gebruikt om het gebouw een krachtig karakter mee te geven. Door de toepassing van een strak en ambachtelijk gemetseld raamwerk dat over het gehele gebouw is doorgevoerd, presenteren de verschillende functies zich als één geheel. Door te spelen met verschillende metselwerkverbanden en het aanbrengen van gesloten panelen met een subtiel patroon ontstaat een levendige compositie. De architectuur van het eenlaagse winkelvolume en de binnentuin zijn als groen element vormgegeven en vormen enerzijds een verbindend element met de Stadstuinen en anderzijds een contrast met het metselwerk volume.

De vorm van het gebouw leent zich bij uitstek voor een zeer gevarieerd woningaanbod. The City Garden telt maar liefst veertig verschillende types appartementen, variërend van 108 m² tot 276 m², waarbij de mogelijkheid bestaat om appartementen samen te voegen om tot een nog ruimer geheel te komen. Licht, zicht en ruimte zijn als uitgangspunten genomen om een zo hoog mogelijk wooncomfort te realiseren. Vanuit deze visie zijn alle appartementen voorzien van verdiepingshoge ramen en zeer ruime balkons van minimaal 10 m².

Voor meer informatie over de appartementen kunt u terecht bij Brockhoff Makelaars.

project details
15.908 m² (77) appartementen
6.930 m² hotel
708 m² winkelruimte
824 m² restaurant
395 m² sociale voorzieningen
1.400 m² daktuin
4.106 m² parkeervoorzieningen
Yisheng Investment Group
BAG Architecten
In uitvoering