NL EN

Het Klooster Nieuwegein


In opdracht van Somerset Capital Partners realiseert Mulderblauw architecten een nieuw XL-distributiecentrum op bedrijventerrein Het Klooster in Nieuwegein; een van de meest strategische logistieke locaties van Nederland.

Gelegen aan de A27, omgeven door groen en water, bevindt zich de kavel waarvoor wij opdracht kregen een opvallend en uitgesproken ontwerp te realiseren. De vorm van dit kavel was de aanleiding om het pand op te knippen in twee warehouses van verschillende grootte. Elk met eigen voorzieningen zodat deze delen apart te verhuren zijn.

De logistieke hal is voorzien van een donkere plint om de docks, deuren en andere voorzieningen zoveel mogelijk weg te laten vallen tegen de achtergrond, om visuele rust te creëren. Boven deze plint is de gevel opgebouwd uit goudkleurige, verticale sandwichpanelen. Deze verfijnde metallic-kleur geeft het gebouw een luxe uitstraling en harmoniseert met de groene omgeving. De kantoren op de hoeken van het gebouw zijn buiten het volume van de hal geplaatst, om zoveel mogelijk efficiënte opslag-meters te realiseren. Om het gebouw een open en zacht karakter te geven, is gekozen voor afgeronde hoeken die royaal voorzien zijn van glas. De kantoren en de sandwichpanelen van de hal zijn aan boven- en onderzijde rondom gevangen in een witte band die als een lint de hal en kantoren met elkaar verbindt. Door het opvallende ontwerp is het gebouw direct te herkennen vanaf de snelweg. 

 

project details
36.840 m² BVO
33.531 m² hal
3.174 m² kantoor
Somerset Capital Partners
Wouters Schijndel
FALK Bouwsystemen
Opgeleverd in februari 2018