NL EN

Distributiecentrum Zaltbommel


In opdracht van Somerset Capital Partners realiseert Mulderblauw twee distributiecentra op een plot in Zaltbommel. Het plot is zeer gunstig gelegen op bedrijventerrein De Wildeman II in Zaltbommel aan de A2. Met de ligging aan deze snelweg staat het plot in verbinding met belangrijke steden in het noorden en zuiden van het land, en in het zuiden en oosten met buurlanden België en Duitsland. Tevens is het plot gelegen tussen de Maas en de Waal, en is hiermee zeer goed bereikbaar via deze waterwegen.   

Het ontwerp omvat twee rug-aan-rug gepositioneerde gebouwen die aan elkaar gespiegeld zijn vormgegeven. De logistieke hal is voorzien van een donkergrijze plint, zodat de docks, deuren en andere voorzieningen visueel zo veel mogelijk wegvallen tegen de achtergrond, met visuele rust als resultaat. Als contrast op de plint hebben wij gekozen voor sandwichpanelen in een verfijnde, helderwitte kleur. Door de panelen uit te voeren in twee verschillende ribgrootten, krijgt het gebouw een dynamisch voorkomen die de rechte vormen van het pand visueel lijkt te doorbreken. 

Op de hoeken van de gebouwen is een royale vliesgevel met antraciet gekleurde profielen en panelen geplaatst, waarachter zich de kantoren bevinden. Door de plaatsing van deze vliesgevel worden de hoeken van het gebouw geaccentueerd en wordt het open karakter van de kantoren benadrukt. De hoeken springen vanuit verschillende richtingen in het oog, waardoor het gebouw opvalt in de omgeving. 

project details
62.174 m² BVO
52.591 m² warehouse
6.971 m² mezzanine
2.476 m² kantoren
Somerset Capital Partners
In aanbouw