NL EN

Distributiecentrum Schiphol


Binnen de gebiedsontwikkeling van SADC, Schiphol Trade Park, ziet Vailog kansen om een meerlaags distributiecentrum te ontwikkelen. Wij maakten hiervoor het ontwerp, met als uitgangspunt een helder en compact gebouw.

Het plan staat een gevarieerde invulling van huurders en functies toe, zonder concessies te doen aan de krachtige verschijningsvorm. Het gebouw met een vloeroppervlakte van circa 80.000 m2 en een lengte van 250 meter heeft een doorlopende antraciet betonnen plint waarin de docks zijn weggewerkt. Hierboven is gekozen voor een verticale, witte golfplaat die in combinatie met de afrondingen aan het gebouw een gevarieerd schaduwspel oplevert. De spectaculaire hellingbaan die de verdiepingen voor het vrachtverkeer ontsluit, wordt gedragen door een constructie van schuingeplaatste prefab betonkolommen. Het doel is om in de uitwerking van het gebouw een BREEAM-Excellent certificering te behalen. Met name in de materiaaltoepassingen en het plaatsen van PV-panelen op het gehele dak liggen kansen voor een uitzonderlijk duurzaam distributiecentrum. 

project details
80.000 m² distributiecentrum en kantoren
Vailog
Voorlopig ontwerp