NL EN

Distributiecentrum Almere


Dit distributiecentrum maakt deel uit van een ambitieus stedenbouwkundig plan voor een hoogwaardig bedrijventerrein in Almere. De uitdaging om in een korte bouwtijd en met beperkte middelen toch een passend ontwerp te maken is met enthousiasme aangegaan.

Het resultaat is een opvallend distributiecentrum van ruim 19.000 m2 dat aansluit op de uitgestrekte omgeving van de polder. De gevels bestaan uit horizontale beplating in drie verschillende grijstinten. De smalle kleurstroken zorgen voor een spannend beeld en geven het gebouw een eigen karakter. De donkere terugliggende plint laat het lichtere volume boven het maaiveld zweven en maakt een samenhangend geheel van alle toegangen van het gebouw. Alle onderdelen zijn geprefabriceerd en volledig demontabel, waardoor zowel bouwmateriaal als bouwafval tot een minimum werd beperkt. De oplevering vond nog binnen een jaar na het verlenen van de bouwvergunning plaats.

project details
19.108 m² distributiecentrum en kantoren
Vailog Amsterdam
Opgeleverd in 2010