NL EN

Amsterdam City Harbour Hotel


Op een unieke locatie aan het water verrijst het Amsterdam City Harbour Hotel. Het plan, ontwikkeld door HBB Groep en FRIS Groep, bestaat uit een hotel, extended stay appartementen, een tweelaagse parkeergarage en een jachthaven met circa 200 ligplaatsen.

De bouwlocatie, aan de rotonde op de Th. K. Van Lohuizenlaan, is een overgangsgebied tussen wonen en werken en vormt de entree tot het Cruquiuswerkgebied. Het gebouw steekt als een markant volume boven de omliggende bebouwing uit. Het neemt stedenbouwkundig dezelfde structurerende functie in als de andere grootschalige gebouwen op de naastgelegen schiereilanden. 

Het volume vormt zich naar de situatie en het multifunctionele programma, waardoor een dynamisch geheel ontstaat. Door de uitsneden in het volume zijn er twee werelden die zich vertalen in een binnen- en buitengevel. De ruwe keramische buitengevel contrasteert met de zachtere binnengevel van witte geperforeerde metaalplaten. De schuine gevels versterken het intieme gevoel. De entrees van de verschillende functies liggen allen aan hetzelfde binnenplein, waardoor verschillende gebruikers elkaar ontmoeten en het opgetilde plein tot leven komt.

Mulderblauw is tevens verantwoordelijk voor het interieur van het niu hotel. Het gaat hierbij om 246 hotelkamers, publieke ruimtes, een bar en een restaurant met spectaculair uitzicht over het Oostelijk Havengebied. Lees hier meer over niu Fender. De bouw is reeds gestart met een geplande oplevering voor medio 2019.

project details
246 hotelkamers (12.754 m² BVO)
85 extended stay appartementen en studio’s (6.220 m² BVO)
winkelruimte (259 m² BVO)
tweelaagse parkeergarage (6.481 m² BVO)
jachthaven met circa 200 ligplaatsen en andere voorzieningen
Niu
Yays
VOF Kopgebouw Entrepot
HBB Groep
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
Overdevest adviseurs
Bouwuitvoering