NL EN

AMS05 Schiphol Trade Park


In opdracht van Somerset Capital Partners en AM heeft Mulderblauw het ontwerp gemaakt voor een grootschalig distributiecentrum op Schiphol Trade Park. Schiphol Trade Park is het duurzaamste bedrijventerrein van Europa, gelegen aan de Westas in de Metropoolregio Amsterdam. Door de ligging van dit terrein in de Logistics Zone, bevindt het distributiecentrum zich op een uitzonderlijk goed bereikbare locatie.

Door het kiezen van heldere architectonische uitgangspunten ontstaat een overzichtelijk, universeel gebouw. Het distributiecentrum kenmerkt zich door een donkergrijze, betonnen plint rondom het gebouw, waarbij de docks door dezelfde kleurstelling optisch wegvallen in deze plint. De gevel is opgebouwd uit stalen sandwichpanelen en krijgt door de witte kleur en afgeronde hoeken een zacht en open karakter.

De benodigde kantoorfunctie is opgenomen in het hoofdvolume, waarmee het universele karakter van het gebouw wordt versterkt. Door het toevoegen van het kantoordeel in het hoofdvolume, is de kans ontstaan om de hoeken van het gebouw een subtiel accent te geven in de vorm van extra raamstroken. Deze raampartij is een belangrijk element in het zachte en open karakter van het distributiecentrum.

De hoge duurzaamheidsambities van dit, door Schiphol Area Development Company uitgegeven terrein, zijn vertaald in de keuze van materialen met een hoog percentage aan gerecyclede content. Daarnaast wordt het dak van het gebouw rijkelijk voorzien van PV-panelen. In de uitwerking van dit project streven wij naar het behalen van een BREEAM-Excellent (of hoger) certificaat.

project details
32.030 m² hal
1.514 m² kantoor
33.544 m² BVO
Somerset Capital Partners
AM Real Estate Development
Voorontwerp