NL EN

Zoku genomineerd voor de Gouden A.A.P. 2017

Samen met Zoku en concrete is Mulderblauw architecten genomineerd voor de Amsterdamse Architectuurprijs 2017. Een vakjury en een publieksjury nomineerden de meest voorbeeldstellende gebouwen van het afgelopen jaar. De prijs is nadrukkelijk voor architect én opdrachtgever.

"De nominaties voor de Amsterdamse Architectuurprijs 2017, de Gouden A.A.P., tonen een stad in transitie. Opdrachtgevers en architecten hebben projecten opgeleverd die innovatieve bouw- en ontwikkelvormen laten zien en inspelen op de Amsterdamse bevolkingsgroei. Drie trends zijn zichtbaar: Het Nieuwe Opdrachtgeverschap, De Groeiende Metropool, en Innovatie & Circulariteit." Aldus Arcam.

Het concept van Zoku werd bedacht en uitgewerkt door het Amsterdamse ontwerpbureau concrete, dat ook het ontwerp voor de publieke ruimte maakte. Mulderblauw was verantwoordelijk voor deeluitwerkingen en de technische inpassing van het ontwerp. 

Het oorspronkelijke kantoorgebouw, ontworpen door architect Arthur Staal, heeft een gevelrenovatie ondergaan, tevens uitgewerkt door Mulderblauw. Lees hier meer over Zoku.

Op 13 april wordt de Gouden A.A.P. uitgereikt aan de architect en opdrachtgever van het winnende project. Naast een vakjury reikt ook een publieksjury van Amsterdammers een prijs uit. Dit gebeurt tijdens een feestelijke avond in de voormalige Bijlmerbajes.

Lees hier verder voor de andere genomineerden en meer informatie over de Gouden A.A.P. viering.