NL EN

Press preview QO Amsterdam

Donderdag 8 maart organiseerde Mulderblauw samen met de andere verantwoordelijke partijen een exclusieve pre-opening tour in QO Amsterdam, voor de landelijke pers.

Eigenaar en mede-initiatiefnemers Klaus Vink en Xander Bueno de Mesquita trapten de ochtend af door te vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het concept. Robert Mulder presenteerde samen met Paul de Ruiter en Christa de Vaan (Arup) het ontwerp en hoe zij integraal hebben samengewerkt om een van Europa’s meest duurzame hotels neer te zetten. Hierna kreeg de pers een rondleiding door het hotel, waarbij partijen JP van Eesteren, Croonwolter&dros, TANK en Conran and Partners op diverse plekken in het gebouw vertelden over het slimme bouwproces en de ontwerpkeuzes.

 

Stedenbouwkundige Bart Vlaanderen vertelde over de ontwikkeling van de buurt ‘het Amstelkwartier’. Om de QO experience compleet te maken werd de dag afgesloten met een hapje en drankje in Juniper & Kin, de rooftop bar op de 21e verdieping van het hotel.

QO Amsterdam is een project uitgevoerd in opdracht van Amstelside BV. Het hotel en het bijbehorende duurzaamheidsconcept zijn een ontwerp van Mulderblauw architecten in samenwerking met Paul de Ruiter Architects en advies- en ingenieursbureau Arup. TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros zijn verantwoordelijk voor de realisatie van het hotel en 4Building is als projectmanager betrokken bij het project.

Muriel Janssen
Muriel Janssen
Muriel Janssen
Muriel Janssen