NL EN

QO Amsterdam beloond met diverse nominaties 

Nationaal én internationaal succes voor QO Amsterdam

Met veel trots kunnen wij zeggen dat QO Amsterdam voor maar liefst negen verschillende nationale en internationale awards is genomineerd.

Hotel van 't jaar
Voor één nominatie heeft QO al een prijs in de wacht weten te slepen; woensdag 10 oktober ontving het hotel de Hotel Property Award 2018. De vakjury koos QO op basis van een aantal criteria: de originaliteit van het concept, de mate waarin het project geïntegreerd is in de omgeving en de kracht van innovatie van het project.

Internationale nominaties
De AHEAD awards, wat staat voor Awards for Hospitality, Experience and Design, is een prestigieuze internationale prijs die wordt toegekend aan de meest buitengewone hospitality projecten die een uitzonderlijk ontwerp en hoogwaardige gastervaring nastreven. Met QO Amsterdam dingen we mee naar de prijs in de categorie ‘Urban Hotel – Newbuild; for exceptional design and architecture’.

Ook Dezeen, een wereldwijd zeer populair en invloedrijk architectuur- en designplatform, heeft QO Amsterdam op de shortlist staan. Voor de Dezeen Awards is het hotel kanshebber in de categorie Hospitality Interior. 

Naast deze prestigieuze awards staan we tevens op de shortlist voor drie andere internationale awards: de Meaning-Centred Design Awards in de categorie

‘Consumer Services’, de SBID International Design Awards in de categorieën ‘Hotel Public Space Design’, ‘Hotel Bedroom & Suites’en ‘Club & Bar Design’ en de Vision Style Awards  in de categorie Eco Champion of the Year.

Nationale nominaties
Op nationale schaal is het QO ook niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft QO Amsterdam het tot de top drie gebracht van de ARC18 Innovatie Awards, die de Architect ieder jaar door een onafhankelijke jury laat beoordelen.

Voor dé horeca-awards van Nederland, de Entree Awards, heeft het QO drie nominaties in de wacht gesleept; ‘Best Cocktailbar’, ‘Best Hotel Design’ en ‘Best Hotel Concept’.

Tenslotte is het QO kanshebber voor de UNETO-VNI Innovatie Award, en heeft Cobouw het project beloond met een nominatie voor ‘Meest Duurzame Project’. Voor de Cobouw awards kan het publiek via deze link een stem uitbrengen! 

QO Amsterdam is een gezamenlijk ontwerp van Mulderblauw, Paul de Ruiter Architects en Arup, in opdracht van Amstelside BV. Het project is uitgevoerd door de partijen JP van Eesteren, Croonwolter&dros en 4Building.

Klik hier om meer te weten te komen over QO Amsterdam.

Today's Brew