NL EN

Mulderblauw genomineerd voor Lieven de Key Penning

Mulderblauw architecten is met het project Stack & Duet genomineerd voor de Lieven de Key Penning 2017. Een vakjury heeft uit projecten die de afgelopen drie jaar zijn gerealiseerd tien genomineerde projecten geselecteerd. 

“De Lieven de Key Penning is een onderscheiding die de gemeente Haarlem jaarlijks uitreikt aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van monumentenzorg, architectuur of stedenbouw. Het thema van dit jaar is stedenbouw, openbare ruimte en groen.”

Stack & Duet is een herontwikkelingsproject, waarbij een kantoorlocatie is getransformeerd tot hoogwaardige starters- en eengezinswoningen. Bijzonder aan dit project zijn de inventieve, geluidwerende oplossingen en het geluidsluwe, groene binnenterrein waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. 

Op 21 november wordt de Lieven de Key Penning uitgereikt aan de architect of organisatie van het winnende project. Naast de vakjury krijgt ook het publiek de kans een oordeel over de geselecteerde werken te geven, in de vorm van een publieksprijs. Vanaf 24 oktober hangt een expositie van de tien werken in het ABC Architectuurcentrum Haarlem, waar bezoekers meer over de projecten te weten kunnen komen en tevens hun stem kunnen uitbrengen.

Stemmen kan op de website van de Lieven de Key Penning. Meer informatie over het project Stack en Duet is hier te lezen.