NL EN

Hier groeit Hotel Amstelkwartier

In het volop in ontwikkeling zijnde gebied Amstelkwartier verrijst een uniek hotel. Hotel Amstelkwartier bouwt aan een bijzondere ontmoetingsplek die mensen lokaal en van over de hele wereld verbindt met het grootste respect voor elkaar en voor de omgeving. De integrale duurzaamheidsvisie van het hotel heeft geleid tot een zeer innovatief ontwerp waarbij zoveel mogelijk de vier kringlopen worden gesloten, op gebied van energie, water, afval en materiaalgebruik. Duurzaam is ook de authentieke verbinding van het hotel met de buurt, de stad en de internationale reiziger.

Een energieke plek
De filosofie van het 300 kamers tellende hotel komt tot uiting in het revolutionaire design dat de kringlopen sluit. Zo is de energiebesparing opgelost door de intelligente gevel die tot 65% energie bespaart en rekening houdt met de seizoenen, de weersomstandigheden en de aanwezigheid van de gasten. De gevel opent en sluit per kamer op basis van de aanwezige natuurlijke warmte en verkoeling van het hotel. De ‘goede’ en groene energie vindt ook haar weg naar het restaurant vanuit de ‘Greenhouse’, een grote kas op het dak van het hotel. In de kas op de 22e verdieping wordt biologisch groente en fruit geteeld dat na oogst de weg naar uw bord vindt. Het toepassen van lokale materialen, de lokale productie van eten, de relatie met het Nederlandse klimaat en de sociale verbondenheid met buurt en stad, zorgen ervoor dat het hotel geen generieke, inwisselbare halte wordt voor internationale reizigers, maar een plek waar lokaal en internationaal elkaar ontmoet.

Een slimme gevel
De gevel is speciaal voor dit uitdagende project ontworpen en ontwikkeld door Oskomera, en bevat isolerende, beweegbare panelen. Deze panelen reageren intelligent op het buitenklimaat en de aanwezigheid van de gast. Naast een dynamisch architectonisch gevelbeeld dat afhankelijk is van de aanwezigheid van gasten, het seizoen en van de weersomstandigheden, biedt het hotel een hoge prestatie op het gebied van energiereductie. Zo zorgt de extreem transparante gevel met tachtig procent glasoppervlak op jaarbasis voor een besparing van 65% op de warmtevraag, 90% op de koelbehoefte en 50% op de ventilatie. Hiermee is Hotel Amstelkwartier een echte game changer voor de hotelindustrie.

Hier leest u meer over het project Hotel Amstelkwartier.

Op zaterdag 13 juni 2015 tijdens de 10e editie van de Dag van de Bouw opent Hotel Amstelkwartier haar deuren voor het publiek. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen op de duurzame bouwplaats van Hotel Amstelkwartier. Naast de verschillende workshops waaraan u kunt deelnemen zal Robert Mulder van Mulderblauw architecten van 13:00 uur tot 16:00 uur rondleidingen geven.