NL EN

Eerste paal Novotel Hoofddorp

24 februari 2014 heeft Huib Bakker Bouw de eerste paal geslagen van het nieuwe Novotel te Hoofddorp, waarmee de bouw van dit markante hotel van start is gegaan. 

Naar verwachting zal het heiwerk drie weken in beslag nemen, waarna er vlot verder gegaan zal worden met het vervolg. Als het weer en de omstandigheden gunstig zijn wordt het hoogste punt aan het einde van dit jaar behaald. 

Mulderblauw architecten ontwierp het markante hotel in opdracht van EFD Hotel partners/The Vincent Hotel Group. Het ligt op loopafstand van het station van Hoofddorp. Door de bijzondere gevelmaterialisering en de slanke hoteltoren wordt het een echte eyecatcher in Park 20|20. Op de begane grond komt een lobby, ontvangst, bar, restaurant, keuken en back of house-ruimten. Op de eerst bouwlaag komen een fitnessruimte, vergader- en conferentieruimten. De 314 hotelkamers worden op de tweede tot en met de dertiende verdieping gesitueerd. Bijzonder in de materialisering zijn de keramische cradle-to-cradle tegels met een print in een glanzende textuur waarmee het gebouw wordt bekleed. Deze tegels ontwikkelde Mulderblauw architecten in samenwerking met grafisch ontwerper Miranda Ensink en Koninklijke Mosa volgens een nieuw productieprocedé. De print, die op abstracte wijze riet weergeeft, interpreteert de omgeving van de Haarlemmermeerpolder op een eigentijdse manier. Het tevens door Mulderblauw architecten ontworpen interieur voldoet aan de nieuwste eisen van Accor voor Novotel. 

De verwachting is dat het hotel in de zomer van 2015 haar deuren opent.