NL EN

Staybridge Suites The Hague - Parliament


In het hart van Den Haag, direct tegenover de Hofvijver en het Binnenhof, heeft Mulderblauw in opdracht van Borealis Hotel Group het ontwerp gemaakt voor de transformatie van een kantoorpand naar een residentieel hotel. Staybridge Suites The Hague – Parliament wordt een extended stay hotelconcept, met 101 zogeheten suites.

Het hotel is verdeeld over drie gebouwen. Twee van de gebouwen zijn gelegen aan de Lange Vijverberg en hebben belangrijke historische waarde; één ervan is monumentaal en beide zijn beschermd stadsgezicht.

De entree van het monumentale gebouw vormt de entree naar het hotel. De rijke geschiedenis van de locatie vormt het startpunt voor de indeling van het hotel en de uitwerking van het interieurontwerp. De bestaande entree biedt toegang tot het atrium; een romantische binnenplaats die de drie verschillende gebouwdelen verbindt. Hier bevindt zich tevens de lobby van het hotel waardoor het atrium als centrale ruimte fungeert.

Het historische karakter wordt als thema verder doorgezet door het gebruik van lambriseringen, afwerkingen in messing en een traditioneel kleurenpallet van rijk diepblauw en warm okergeel.

Op de begane grond, aan de zijde van de Lange Vijverberg, zijn twee monumentale kamers gesitueerd. Deze kamers bieden de gasten een comfortabele plek voor ontspanning, vergaderen en ontbijt. Bovendien heeft de gast in deze ruimtes een prachtig uitzicht over de Hofvijver en het Binnenhof. Op de eerste verdieping bevinden zich tevens twee monumentale ruimtes, deze zijn getransformeerd tot hotelkamers. In deze unieke stijlkamers zijn de oorspronkelijke historische boekenkasten, paneeldeuren en sierplafonds behouden. De overige 99 hotelkamers zijn modern vormgegeven en refereren voornamelijk in kleur naar de rijke historie.

Het hotel is ontworpen als Staybridge Suites, de extended stay formule van InterContinental Hotels Group. Doorgaans verblijven gasten hier voor een periode van twee dagen tot twee maanden. Het ontwerp van de kamers en publieke ruimten kent dan ook een comfortabel, huiselijk en kwalitatief hoogwaardig interieur dat perfect aansluit bij de doelgroep van Staybridge Suites.

Staybridge Suites ©Muriel Janssen
Staybridge Suites ©VAES Visuals
project details
101 hotelkamers
7.600 m² BVO
InterContinental Hotels Group
Staybridge Suites
Borealis Hotel Group
Bouwuitvoering
Staybridge Suites ©VAES Visuals
Staybridge Suites ©VAES Visuals
Staybridge Suites ©VAES Visuals