NL EN

Hert Arnhem


In opdracht van Merin mochten wij kantoorgebouw ‘the Curve’ in Arnhem transformeren naar een uniek en eigentijds boetiekkantoor. Belangrijk bij deze transformatie was het ontwerpen van een bruisende publieke ruimte en het vertellen van een verhaal door middel van het ontwerp. 

Wanneer je aankomt bij ‘Hert' is de grote groene heuvel met daarop ‘het Rijnhert’ niet te missen. Dit kunstwerk, ooit aan de gemeente geschonken, is een belangrijk herkenningspunt in de omgeving en staat symbool voor de Veluwe. Om deze reden hebben wij het kantoorgebouw omgedoopt tot Hert, en kozen we het hert en de Veluwe als startpunt voor het interieurontwerp.

Voor dit concept zijn wij geïnspireerd door het uitgestrekte Veluwse heidelandschap met haar verschillende gezichten; warme kleuren in de ondergaande zon en de mysterieuze sfeer van een mistig natuurlandschap. In het ontwerp is veelvuldig gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en planten, en het kent eenzelfde zacht kleurenpallet als de bloemen en dieren op de Veluwe. Uiteraard is er op verschillende plaatsen in het gebouw een knipoog naar het Hert toegevoegd.

Bij binnenkomst springt direct de warme, houten receptie/koffiebar in het oog. Aan de rechterzijde bevindt zich de liftkern. Hier zijn comfortabele loungeplekken gecreëerd die het wachten op een afspraak of een overleg zeer aangenaam maken. 

Het kloppende hart van dit boetiekkantoor is het royale restaurant, waar zowel bezoekers als kantoorgebruikers kunnen genieten van een lunch of een goede kop koffie. De verschillende zitjes maken deze ruimte geschikt voor diverse doeleinden. Naast een prettige ontvangstruimte en een informele vergaderplek, is het restaurant ook een fijne ruimte om individueel te werken: het is voorzien van alle gemakken en bovendien zeer comfortabel uitgerust.

Door gebruik te maken van verschillende zithoogten en verrassende elementen is een inspirerende ruimte ontstaan die ontmoetingen stimuleert en waar je je direct thuis voelt. De picknicktafels geven een zomers gevoel dat wordt versterkt door de aanwezigheid van echte lavendelplanten. Op deze manier worden door middel van het ontwerp zo veel mogelijk zintuigen van de gast geprikkeld. 

Op de begane grond van het gebouw bevinden zich tevens de meeting rooms. Deze zijn, net als de andere ruimten, uitgerust met comfortabel meubilair en aangename materialen. De meeting rooms zijn kalm en modern vormgegeven zodat de gebruikers een scherpe focus kunnen houden tijdens vergaderingen. Voor de nodige ontspanning is Hert voorzien van een ‘play area’, waar men elkaar kan uitdagen voor een gedreven wedstrijd tafelvoetbal.

project details
720 m2 café-restaurant & lobby
140 m2 vergaderruimten
Merin
Amsterdam Signpainters
Opgeleverd