NL EN

FonQ Utrecht


Door Somerset Capital Partners is Mulderblauw gevraagd een ontwerp te maken voor het nieuwe distributiecentrum en kantoor van fonQ op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht.  

Uitgangspunt voor het ontwerp is het verbinden van hal en kantoor op een vanzelfsprekende wijze, passend bij de informele cultuur van fonQ.  De hal verbergt met haar donkergrijze plint de grote hoeveelheid deuren. Daarboven is een wit-metallic gevelpaneel toegepast die het gebouw een lichtheid geeft die de grote omvang van het pand, in combinatie met de afgeronde hoeken, verzacht.

Aan de zichtzijde van de A2 komt het kantoor uit het halvolume. Door een setback op de begane grond ontstaat een beschutte entree die toegang biedt tot de kantoorruimte en de showroom op de begane grond. 

Een ruime, glazen ingang voor personeel aan de Atoomweg zijde zorgt ervoor dat de hal zich ook aan deze zijde opent en letterlijk een etalage vormt voor het online woonwarenhuis. Op de hoogstgelegen kantoorverdieping is een kantine met een ruim dakterras gepositioneerd. De hoge bandramen met verspringende stijlen en houten panelen geven het geheel een speels karakter. 

De bouw is reeds gestart en de verwachte oplevering is april 2019.

project details
406 m² showroom en receptie
3.529 m² kantoor
2.646 m² mezzanine
19.930 m² warehouse
26.215 m² BVO
Somerset Capital Partners
Bouwuitvoering